| PTICE PEVAČICE - FAUNE EVROPE Forum za sve ljubitelje i odgajivače ptica pevačica-Štiglić, kanarinac, zimovka, cajzlić, konopljar, anifla, zelendur,kringl,bastard,krstokljun, slavuj, egzote,zebe, mekokljunci uzgoj, razmnožavanje, genetika, bolesti, lekovi, kavezi, volijere, pesma... |
TAKMIČENJA | |
AKCIJA ŽIVOT JE MRVICA | |
Извештај о извршеном обележавању младих излегнутих птица у сезони 2015. | Wed 29 Feb 2012, 17:05 by Milan | У складу са чланом 25. Став 4 и чланом и чланом 26. Правилника о условима држања, начину обележавања и евидентирања дивљих животиња у заточеништву (Службени гласник РС број 86/10) надлежном Министасртву је данас достављен …
[ Full reading ] | Comments: 4 |
Zbrinjavanje i odgoj mladih slavuja | Thu 29 May 2014, 14:19 by Milan | Danas 25.05.2014. godine su deca donela mladunce (najverovatnije slavuja) koje su pronasli u pokosenom grmlju. Krenula je odmah procedura zbrinjavanja i pokusaj da se ptice odrze u zivotu. I pored ogromnog iskustva u rucnom hranjenju ptica, prvi put se srecemo sa " mekokljuncima" tako da je svaka pomoc dobrodosla.
| Comments: 0 |
OBAVEŠTENJE O ODRŽANOM SEMINARU ZA SUDIJE-INSTRUKTORE I OCENJIVAČE ZA PESMU ŠTIGLIĆA | Sat 29 Mar 2014, 09:17 by Milan | OBAVEŠTENJE
O ODRŽANOM SEMINARU ZA SUDIJE-INSTRUKTORE I OCENJIVAČE ZA PESMU ŠTIGLIĆA
U Organizaciji Saveza Srbije za očuvanje I odgoj egzotičnih, divljih I zaštićenih životinja I udruženja “Ptice pevačice faune Evrope” za vikend je u Pirotu održan prvi seminar za sudije –instruktore I ocenjivače za pesmu štiglića “Balkanika”.
Nakon donošenja …
[ Full reading ] | Comments: 0 |
RODOVNIK SAVEZA SRBIJE DEFINISAN ZAKONSKOM REGULATIVOM | Sat 22 Feb 2014, 00:03 by Milan | Poštovani kolege, odgajivači ptica čast nam je da Vas obavestimo da su naši sastanci sa nadležnim ministarstvima urodili plodom i da je Rodovnik Saveza Srbije za očuvganje i odgoje egzotičnih , divljih i zaštićenih životinja nakon više od 3 godine zalaganja napokon i zvanično usvojen od nadležnih organa.
Na ovaj način izdejstvovali smo da svi gradjani Srbije dobiju …
[ Full reading ] | Comments: 1 |
Dimenzija prstenova-alkica za obeležavanje ptica | Fri 03 Sep 2010, 14:28 by Milan | Прилог 2. Правилника о обележавању птица
Судијске организације Савеза Србије за очување и одгој егзоричних, дивљих и заштићених животиња “С.П.А.С.”
Димензије прстенова за обележавање птица и живине
2.00 mm Ružasta astrilda, …
UDRUŽENJE PTICE PEVAČICE FAUNE EVROPE | Sat 30 Apr 2011, 13:22 by Milan | Удружење за заштиту, одгој и проучавање птица певачица "ПТИЦЕ ПЕВАЧИЦЕ ФАУНЕ ЕВРОПЕ" јесте невладино, нестраначко и непрофитабилно удружење a циљевима из области заштите , проучавања и одгоја птица певачица …
[ Full reading ] | Comments: 51 |
OBAVEŠTENJE ALKICE ZA 2017 GODINU | Mon 16 Sep 2013, 00:52 by Milan | Pošto po važećim zakonima u Srbiji svaka ptica mora biti obeležena kako bi mogli da je držite, prodajete, menjate, transportujete ili javno izlažete Savez Srbije SPAS će izaći u susret svojim članovima i pomoći im u obeležavanju mladih ptica za 2017 godinu.
Obeležavanje ptica vršiće se u skladu sa zakonima Srbije i po evropskim standardima.
Cena obeležavanja jedne ptice ( …
Izdavanje RODOVNIKA za ptice | Tue 22 Nov 2011, 13:42 by Milan | Obaveštenje
На основу члана 9. Правилника о обележавању птица Судисјке организације Савеза Србије за очување и одгој егзоричних, дивљих и заштићених животиња “ С.П.А.С. ” одгајивачи који су извршили набавку прстенова …
[ Full reading ] | Comments: 3 |
Plaćanje članarine udruženju | Fri 04 Jan 2013, 13:14 by Milan | Obave
Članarina za 2022 godinu je 1000 din a plaća se na godišnjem nivou.,[/b] nakon uplate članarine, overenu uplatnicu i pristupnicu šaljete na adresu UDRUŽENJE PTICE PEVAČICE FAUNE EVROPE ul. Vuka Karadžića 6 a /24 18300 Pirot-preporučeno. Obavezno na koverti ostavite svoju adresu u slučaju da pismo zaluta.
članarinu uplaćujete na sledeći žiro račun : br ŽR 220-131917-04 …
KAKO POSTATI ČLAN UDRUŽENJA | Fri 04 Jan 2013, 12:23 by Milan | Svako ko se slaže sa ciljevima PPFE može postati član udruženja bez obzira gde se nalazi pošto udruženje deluje na prostoru cele Srbije. Dovoljno je da samo popunite pristupnicu i uplatite članarinu Od strane udruženja osmišljene su neke olakšice za sve vas tako da će te o svim aktivnostima udruženja biti odmah obavešteni preko ovog foruma u temama predvidjenim za to, članovi …
[ Full reading ] | Comments: 0 |
|
| STRNARICA sta znate o njoj? | |
|
+13delux Luckyboy ZOKICA misan Zika BOCKA DjordjeVet ticar Milan sasha Petar Бане gost1 17 posters | |
Аутор | Порука |
---|
gost1 Zaslužni član
Број порука : 560 Join date : 18.03.2009 Age : 45 Локација : Krusevac SRBIJA
| Наслов: STRNARICA sta znate o njoj? Sun 19 Apr 2009, 01:26 | |
| Obecao sam da cu staviti sliku ove ptice i evo to cinim. mozda slika nije bas najbolja ali nikako nisam uspeo bolje da je slikam. Evo slike pa recite sta znate no ovoj ptici ili pitajte sta vas interesuje. U mom kraju je zovemo STRNARICA. POZZ ZA PRAVU VELICINU KLIKNITE NA SLIKU. | |
| | | Бане Zaslužni član
Број порука : 758 Join date : 03.03.2009 Age : 44 Локација : Москва-Лозница
| Наслов: Re: STRNARICA sta znate o njoj? Sun 19 Apr 2009, 01:31 | |
| IMA JEDAN U LOZNICI SVRSAVA KAD CUJE ONU NJENU PRVU TURU.... JA SAM IH JEDNE ZIME NAHVATAO MNOGO ALI SAM IH SVE PUSTIO JER SU BILE PUNE PEROJEDA... MOTAJU SE OKO SVINJACA,KOKOSINJACA,SLAME.....ITD | |
| | | gost1 Zaslužni član
| Наслов: Re: STRNARICA sta znate o njoj? Sun 19 Apr 2009, 01:50 | |
| jesi li cuo pesmu i kako ti se svidja i reci mi kako je kod vas zovu? | |
| | | Petar Zaslužni član
Број порука : 337 Join date : 17.03.2009 Локација : Šabac
| | | | sasha Član
Број порука : 216 Join date : 06.03.2009 Age : 32 Локација : Srbija
| | | | Milan Admin
Број порука : 4633 Join date : 03.03.2009 Age : 48 Локација : Pirot
| Наслов: Re: STRNARICA sta znate o njoj? Sun 19 Apr 2009, 03:44 | |
| Znam da je kod nas zovu Žutarka, retko je vidjam cele godine ali čim padne sneg eto je čačka nešto po slami, jata i jata. Pesma njoj nije baš nešto posebno, lako se pripitomljava. Imao sam jedan par u volijeri dosta dugo. E sad kažem par razlikuju se boje na glavi mislim da je ova sa više crno mužjak možda grešim. | |
| | | ticar Zaslužni član
Број порука : 683 Join date : 13.03.2009 Age : 40 Локација : zadar
| Наслов: Re: STRNARICA sta znate o njoj? Sun 19 Apr 2009, 06:29 | |
| lijepa ptica sa dobrom pjesmom,ali je problem to što nije iz porodice zeba pa nije moguće dobiti nikakve baštarde.
kod nas je zovu strnadica. | |
| | | sasha Član
Број порука : 216 Join date : 06.03.2009 Age : 32 Локација : Srbija
| | | | Бане Zaslužni član
| Наслов: Re: STRNARICA sta znate o njoj? Sun 19 Apr 2009, 17:26 | |
| - DonMiki ::
- jesi li cuo pesmu i kako ti se svidja i reci mi kako je kod vas zovu?
interesantnu pesmicu ima,kratku,tri ture cini mi se.....kod nas je zovu zutovoljka))) | |
| | | Бане Zaslužni član
| | | | Бане Zaslužni član
| Наслов: Re: STRNARICA sta znate o njoj? Sun 19 Apr 2009, 17:29 | |
| - Milan ::
- Znam da je kod nas zovu Žutarka, retko je vidjam cele godine ali čim padne sneg eto je čačka nešto po slami, jata i jata. Pesma njoj nije baš nešto posebno, lako se pripitomljava. Imao sam jedan par u volijeri dosta dugo. E sad kažem par razlikuju se boje na glavi mislim da je ova sa više crno mužjak možda grešim.
mislim da su sa mnogo zutog po glavi matori muzjaci... | |
| | | gost1 Zaslužni član
| Наслов: Re: STRNARICA sta znate o njoj? Sun 19 Apr 2009, 21:41 | |
| - Sasha ::
- cime se hrani slamarica jel isto se hranio ko ostale ptice stiglice kanarince ili
milane jesi je ti razmnozavao u volijeri ili nishto nije ispalo od toga hrani se i cuva kao i sve druge ptice koje mi vecinom cuvamo. Ja imam dve u volijeri zajedno sa stiglicima (LOKERIMA), ANIFLANOM, ZEBOM ITD. ima simpaticnih pet tura i tiho ih pevaju (bar ove moje) jedina mana po meni je to sto su dosta divlje. ali ne napadaju druge ptice, naprotiv stiglici ih terorisu. | |
| Наслов: Re: STRNARICA sta znate o njoj? Sun 19 Apr 2009, 22:35 | |
| - ticar ::
- lijepa ptica sa dobrom pjesmom,ali je problem to što nije iz porodice zeba pa nije moguće dobiti nikakve baštarde.
kod nas je zovu strnadica. Ima u sapcu Covek bastarda od slamarke i kringlovke zenke,moze da se koriste za bastardiranje. | |
| Наслов: Re: STRNARICA sta znate o njoj? Sun 19 Apr 2009, 22:38 | |
| Evo i slike zenke... | |
| | | Бане Zaslužni član
| Наслов: Re: STRNARICA sta znate o njoj? Sun 19 Apr 2009, 22:54 | |
| - Petar ::
- Evo i slike zenke...
TO JE ZENKA A ONO IZNAD SU MUZJACI....MOZDA SU TANKI SA PESMOM ALI SU LEPE PTICE)))) | |
| Наслов: Re: STRNARICA sta znate o njoj? Sun 19 Apr 2009, 23:00 | |
| Ptice exterijerno su prelepe,jeste da su malo poduze ali nema veze,ma pesma i nije bitna,ako cemo o pesmi stiglici imaju najbolju pesmu.jes da sam otisao na sasvim 10 temu ali nema veze. | |
| | | DjordjeVet Član
Број порука : 96 Join date : 03.03.2009 Age : 44 Локација : Banja Luka
| Наслов: Re: STRNARICA sta znate o njoj? Sun 19 Apr 2009, 23:05 | |
Ima u sapcu Covek bastarda od slamarke i kringlovke zenke,moze da se koriste za bastardiranje. jesi li siguran? razlicite su porodice...ajd ti to uslikaj ako mozes, pa da vidimo... | |
| | | Бане Zaslužni član
| Наслов: Re: STRNARICA sta znate o njoj? Sun 19 Apr 2009, 23:08 | |
| STVARNO BI BILOLEPO DA TO URADIS PETRE)))) JA BIH VOLEO DA VIDIM..... | |
| Наслов: Re: STRNARICA sta znate o njoj? Sun 19 Apr 2009, 23:09 | |
| Uslikao bi ali ne znam licno coveka. | |
| | | Бане Zaslužni član
| Наслов: Re: STRNARICA sta znate o njoj? Sun 19 Apr 2009, 23:13 | |
| KO JE COVEK?MOGAO BIH JA DA NADJEM NEKE POZNANIKE... ILI MOZES JEDNOSTAVNO DA GA PITAS DA SLIKAS I UPOZNAS SE SA NJIM//// | |
| Наслов: Re: STRNARICA sta znate o njoj? Mon 20 Apr 2009, 12:53 | |
| Zove se Ljubisa autolakirer. | |
| | | ticar Zaslužni član
Број порука : 683 Join date : 13.03.2009 Age : 40 Локација : zadar
| Наслов: Re: STRNARICA sta znate o njoj? Mon 20 Apr 2009, 15:37 | |
| [quote="Petar"][quote="ticar"]lijepa ptica sa dobrom pjesmom,ali je problem to što nije iz porodice zeba pa nije moguće dobiti nikakve baštarde.
kod nas je zovu strnadica.[/quote]
Ima u sapcu Covek bastarda od slamarke i kringlovke zenke,moze da se koriste za bastardiranje.[/quote]
ne može jer nije iz porodice zeba,kod nas obitavaj drukčije vrste,mala je razlika. | |
| Наслов: Re: STRNARICA sta znate o njoj? Mon 20 Apr 2009, 16:01 | |
| - ticar ::
- Petar ::
- ticar ::
- lijepa ptica sa dobrom pjesmom,ali je problem to što nije iz porodice zeba pa nije moguće dobiti nikakve baštarde.
kod nas je zovu strnadica. Ima u sapcu Covek bastarda od slamarke i kringlovke zenke,moze da se koriste za bastardiranje.
ne može jer nije iz porodice zeba,kod nas obitavaj drukčije vrste,mala je razlika. Ticar ja nemam razlog da pricam ako nije istina,istina je sigurno jer mi je vise ljudi reklo da je izlegao bastarda od kringlova i slamarke,prema tome nemoj da me ubedjujes u nesto sto nisi u pravu. | |
| Наслов: Re: STRNARICA sta znate o njoj? Mon 20 Apr 2009, 16:05 | |
- Petar ::
kod nas je zovu strnadica. Ima u sapcu Covek bastarda od slamarke i kringlovke zenke,moze da se koriste za bastardiranje.
ne može jer nije iz porodice zeba,kod nas obitavaj drukčije vrste,mala je razlika. Ticar ja nemam razlog da pricam ako nije istina,istina je sigurno jer mi je vise ljudi reklo da je izlegao bastarda od kringlova i slamarke,prema tome nemoj da me ubedjujes u nesto sto nisi u pravu. Mislio sam slamarac i zenka kringlovka. | |
| | | BOCKA Član
Број порука : 298 Join date : 03.03.2009 Age : 77 Локација : Skoplje
| Наслов: Re: STRNARICA sta znate o njoj? Tue 21 Apr 2009, 00:04 | |
| Zamolio bi sve članove kada upotrebljavaju neki lokalni naziv za ptice da postave i latinski naziv kako ne bi dolazilo do nesporazuma. Isto tako i moderatorima bi zamolio kod postavljanje tema da obavezno stoji i latinsko ime te ptice. Konkretno strnadica ili (enberizidae) ima puno vrsta kao što su baštanska, planinska, žutovolja, crnoglava i dr. Ove ptice veoma se razlikuju od zeba i zato je nemoguce ih pariti. Preko zime lako ih je uhvatiti ali nisu preporučlivi za čuvanje u kafezima,nemaju neku pesmu ahrane se raznim semenkama dok preko ljeta treba ih hraniti sa vočem i razne zrnaste plodove. | |
| | | Sponsored content
| Наслов: Re: STRNARICA sta znate o njoj? | |
| |
| | | | STRNARICA sta znate o njoj? | |
|
| Permissions in this forum: | Не можете одговорити на теме у овом форуму
| |
| |
| ŠTIGLIĆI NA PRODAJU | |
TENEBRIJE NA PRODAJU | |
"PIROĆANKA" NA PRODAJU |
|