| PTICE PEVAČICE - FAUNE EVROPE Forum za sve ljubitelje i odgajivače ptica pevačica-Štiglić, kanarinac, zimovka, cajzlić, konopljar, anifla, zelendur,kringl,bastard,krstokljun, slavuj, egzote,zebe, mekokljunci uzgoj, razmnožavanje, genetika, bolesti, lekovi, kavezi, volijere, pesma... |
TAKMIČENJA | |
AKCIJA ŽIVOT JE MRVICA | |
Извештај о извршеном обележавању младих излегнутих птица у сезони 2015. | Wed 29 Feb 2012, 17:05 by Milan | У складу са чланом 25. Став 4 и чланом и чланом 26. Правилника о условима држања, начину обележавања и евидентирања дивљих животиња у заточеништву (Службени гласник РС број 86/10) надлежном Министасртву је данас достављен …
[ Full reading ] | Comments: 4 |
Zbrinjavanje i odgoj mladih slavuja | Thu 29 May 2014, 14:19 by Milan | Danas 25.05.2014. godine su deca donela mladunce (najverovatnije slavuja) koje su pronasli u pokosenom grmlju. Krenula je odmah procedura zbrinjavanja i pokusaj da se ptice odrze u zivotu. I pored ogromnog iskustva u rucnom hranjenju ptica, prvi put se srecemo sa " mekokljuncima" tako da je svaka pomoc dobrodosla.
| Comments: 0 |
OBAVEŠTENJE O ODRŽANOM SEMINARU ZA SUDIJE-INSTRUKTORE I OCENJIVAČE ZA PESMU ŠTIGLIĆA | Sat 29 Mar 2014, 09:17 by Milan | OBAVEŠTENJE
O ODRŽANOM SEMINARU ZA SUDIJE-INSTRUKTORE I OCENJIVAČE ZA PESMU ŠTIGLIĆA
U Organizaciji Saveza Srbije za očuvanje I odgoj egzotičnih, divljih I zaštićenih životinja I udruženja “Ptice pevačice faune Evrope” za vikend je u Pirotu održan prvi seminar za sudije –instruktore I ocenjivače za pesmu štiglića “Balkanika”.
Nakon donošenja …
[ Full reading ] | Comments: 0 |
RODOVNIK SAVEZA SRBIJE DEFINISAN ZAKONSKOM REGULATIVOM | Sat 22 Feb 2014, 00:03 by Milan | Poštovani kolege, odgajivači ptica čast nam je da Vas obavestimo da su naši sastanci sa nadležnim ministarstvima urodili plodom i da je Rodovnik Saveza Srbije za očuvganje i odgoje egzotičnih , divljih i zaštićenih životinja nakon više od 3 godine zalaganja napokon i zvanično usvojen od nadležnih organa.
Na ovaj način izdejstvovali smo da svi gradjani Srbije dobiju …
[ Full reading ] | Comments: 1 |
Dimenzija prstenova-alkica za obeležavanje ptica | Fri 03 Sep 2010, 14:28 by Milan | Прилог 2. Правилника о обележавању птица
Судијске организације Савеза Србије за очување и одгој егзоричних, дивљих и заштићених животиња “С.П.А.С.”
Димензије прстенова за обележавање птица и живине
2.00 mm Ružasta astrilda, …
UDRUŽENJE PTICE PEVAČICE FAUNE EVROPE | Sat 30 Apr 2011, 13:22 by Milan | Удружење за заштиту, одгој и проучавање птица певачица "ПТИЦЕ ПЕВАЧИЦЕ ФАУНЕ ЕВРОПЕ" јесте невладино, нестраначко и непрофитабилно удружење a циљевима из области заштите , проучавања и одгоја птица певачица …
[ Full reading ] | Comments: 51 |
OBAVEŠTENJE ALKICE ZA 2017 GODINU | Mon 16 Sep 2013, 00:52 by Milan | Pošto po važećim zakonima u Srbiji svaka ptica mora biti obeležena kako bi mogli da je držite, prodajete, menjate, transportujete ili javno izlažete Savez Srbije SPAS će izaći u susret svojim članovima i pomoći im u obeležavanju mladih ptica za 2017 godinu.
Obeležavanje ptica vršiće se u skladu sa zakonima Srbije i po evropskim standardima.
Cena obeležavanja jedne ptice ( …
Izdavanje RODOVNIKA za ptice | Tue 22 Nov 2011, 13:42 by Milan | Obaveštenje
На основу члана 9. Правилника о обележавању птица Судисјке организације Савеза Србије за очување и одгој егзоричних, дивљих и заштићених животиња “ С.П.А.С. ” одгајивачи који су извршили набавку прстенова …
[ Full reading ] | Comments: 3 |
Plaćanje članarine udruženju | Fri 04 Jan 2013, 13:14 by Milan | Obave
Članarina za 2022 godinu je 1000 din a plaća se na godišnjem nivou.,[/b] nakon uplate članarine, overenu uplatnicu i pristupnicu šaljete na adresu UDRUŽENJE PTICE PEVAČICE FAUNE EVROPE ul. Vuka Karadžića 6 a /24 18300 Pirot-preporučeno. Obavezno na koverti ostavite svoju adresu u slučaju da pismo zaluta.
članarinu uplaćujete na sledeći žiro račun : br ŽR 220-131917-04 …
KAKO POSTATI ČLAN UDRUŽENJA | Fri 04 Jan 2013, 12:23 by Milan | Svako ko se slaže sa ciljevima PPFE može postati član udruženja bez obzira gde se nalazi pošto udruženje deluje na prostoru cele Srbije. Dovoljno je da samo popunite pristupnicu i uplatite članarinu Od strane udruženja osmišljene su neke olakšice za sve vas tako da će te o svim aktivnostima udruženja biti odmah obavešteni preko ovog foruma u temama predvidjenim za to, članovi …
[ Full reading ] | Comments: 0 |
|
| Radjanje foruma i ideje | |
|
+26Faber ticar IgorSO Gost Steva kedrovi pticar nis alann Zika sasha ZOKICA Rasko BOCKA Dzemal_sa administrator alexandar slavishab Laza DjordjeVet Drle Luckyboy klokkende Бане Petar milos0205 Milan 30 posters | |
Аутор | Порука |
---|
Petar Zaslužni član
Број порука : 337 Join date : 17.03.2009 Локација : Šabac
| Наслов: Re: Radjanje foruma i ideje Sun 29 Mar 2009, 18:32 | |
| Imam i ja zamerku stavili ste dve slike cajzlova i dva slike stiglica,a nema zimovke... | |
| | | Бане Zaslužni član
Број порука : 758 Join date : 03.03.2009 Age : 44 Локација : Москва-Лозница
| Наслов: Re: Radjanje foruma i ideje Sun 29 Mar 2009, 19:26 | |
| da....a nema ni krstokljuna ni stajn cajzle ni mer cajzle....slaavuja,drozda,grmushe.....itd | |
| | | Milan Admin
Број порука : 4633 Join date : 03.03.2009 Age : 48 Локација : Pirot
| Наслов: Re: Radjanje foruma i ideje Sun 29 Mar 2009, 19:27 | |
| To je krajnje rešeje LOGA uradjeno na osnovu raspoloživih slika. Mislim da u dobrom delu zadovoljava sve kriterijume i da imamo mnogo ozbiljnije teme za rad. LOGO je ipak samo sličica a nas čeka mnogo ozbiljnijeg posla. | |
| | | administrator Admin
Број порука : 54 Join date : 03.03.2009 Локација : Pirot/Srbija
| Наслов: DOWNLOAD PETICIJE Wed 01 Apr 2009, 00:51 | |
| Ovde mozete skinuti list za peticiju klikom na link
DOWNLOAD LINK ZA PETICIJU
Peticija se mora odstampati i popunjavati rucno, a mogu je popunjavati sva punoletna lica.
Obavesticemo Vas kako ce se prikupljati popunjene liste.
Hvala na podrsci i nadamo se da ce mo uspeti u ostvarenju nasih ciljeva, zelimo vam svu srecu!
Veliki pozdrav Administrator sajta! | |
| | | Milan Admin
| Наслов: Re: Radjanje foruma i ideje Wed 01 Apr 2009, 14:41 | |
| Peticija je napravljena kažite svoje mišljenje o njoj i predloge. Ujeno neka ovde napiše svako ko je skine pa da počnemo da se dogovaramo kako će mo raditi. | |
| Наслов: UPUTSTVO ZA DOWNLOAD PETICIJE Wed 01 Apr 2009, 15:25 | |
| KADA KLIKNETE NA LINK DOWNLOAD LINK ZA PETICIJU, OTVORICE SE STRANICA ZATIM KLIKNETE NA DOWNLOAD NOW KADA SE OTVORI STRANICA SACEKATE PAR SEKUNDI DOK SE NE POJAVI PROZORCIC | |
| | | Milan Admin
| Наслов: Re: Radjanje foruma i ideje Thu 02 Apr 2009, 00:37 | |
| Svi pregledali a niko ništa ne komentariše, toliko o našem organizovanju | |
| | | Rasko Član
Број порука : 274 Join date : 03.03.2009 Age : 50 Локација : Bačka Palanka
| Наслов: Re: Radjanje foruma i ideje Thu 02 Apr 2009, 11:25 | |
| Odlicno peticiju sam skinuo jel krecemo odmah sa skupljanjem | |
| | | milos0205 Član
Број порука : 223 Join date : 03.03.2009
| Наслов: Re: Radjanje foruma i ideje Thu 02 Apr 2009, 11:40 | |
| Kada sakupimo potpise kako i gde saljemo i koliko potpisa treba da sakupimo otprilike ili koliko mozemo | |
| | | Milan Admin
| Наслов: Re: Radjanje foruma i ideje Thu 02 Apr 2009, 11:53 | |
| Za početak neka se ovde jave svi koji učestvju u tome, bitno je da peticiju raširimo na što više gradjana, nakon toga krenućemo prvo od sebe i svojih bližnjih , moj predlog je da se odnese u radnjama za kućne ljubimce, veterinarskim apotekama, prodavnicama ribolovačkog pribora, i svim drugim mestima. Što se potpisa tiče važi pravilo što više to bolje, na ovom mestu će mo izveštavati jedni druge koliko je ko skupio potpisa, normalno ako bog da da ostvarimo celu zamisao kasnije će se na ovom mestu videti naš trud i zalaganje oko svega toga. Još jedna bitna stvar ljude u radnjama treba zamoliti da ozbiljno shvate peticiju možemo recimo otvoriti temu na forumu kasnije i reklamirati radnje koje su učestvovale u peticiji besplatno .... Nije loše da se uz peticiju odštampa na posebnom listu i razlog zbog kog ovo radimo i to bi trebali da smislimo , objasiti ljudima kako svima nama škodi to što nema tog zakona, koja je razlika izmedju švercera ptica i odgajivača i kako to trenutno odgajivači ili ljudi koji čuvaju 1 štiglića završe sa kaznom ili u zatvoru odnosno u istom košu sa švercerima. Ima ovde dosta ljudi kojima pisanje tekstova ide od ruke pa bi ih tamiolio da sroče nešto i na tu temu. | |
| | | BOCKA Član
Број порука : 298 Join date : 03.03.2009 Age : 77 Локација : Skoplje
| Наслов: Re: Radjanje foruma i ideje Thu 02 Apr 2009, 20:17 | |
| Milane, peticija je možda dobro zamišljena ali daj tvoje mišljenje kakve koristi ima ova peticija za nas koji smo iz drzgih država a smo članovi ovog foruma. Ako nas razubediš u tome da trebamo dati našu saglasnost onda je u redu i ja ču to uraditi. Danas u Skoplju bio je organizovan neki forum od strane Evropske Zajednice o zaštiti šumskih ptica. Zbog kučnih obaveza nisam mogao da posetim to predavanje ali zainteresiračuse kako je sve to proteklo i kakve zaključke su doneti. Pozz. | |
| | | Milan Admin
| Наслов: Re: Radjanje foruma i ideje Thu 02 Apr 2009, 21:19 | |
| Bocka kod vas u Makedoniji tek ti "zaštitari ptica" počinju da drmaju. Verovatno će biti u pitanju isti sistem kao što je bilo u HR i u Srbiji, podneće silne prijave protiv poštenih ljubitelja i odgajivača samo da bi opravdali novac koji su uzeli od EU.
Pa mislim da svi vi drugi možete imati koristi od ovoga kao i mi u Srbiji, nije sve jedno ako jednu ideju podržavaju samo Srbi ili ako nam podršku daju i društva iz Makedonije, Hrvatske,Crne Gore, Slovenije.... iz EU. Hrvati su se nekako izborili i oni su imali dosta problema, lično mislim da i kod njih još uvek sve nije rešeno jer ih ne priznaju EU. Ako svi krenemo složno onda će mo učiti jedni od drugih na greškama i mislim da će se stvar brzo rešiti. E sad možda sam sanjar pa nije nemoguće da se napravi društvo na Balkanu od nekoliko zemalja, i odo predaleko. | |
| | | ZOKICA Član
Број порука : 131 Join date : 09.03.2009 Age : 34 Локација : Nis
| Наслов: Re: Radjanje foruma i ideje Sun 05 Apr 2009, 23:11 | |
| | |
| | | slavishab Član
Број порука : 293 Join date : 10.03.2009 Age : 49 Локација : Zajecar
| Наслов: Re: Radjanje foruma i ideje Sun 05 Apr 2009, 23:40 | |
| Izvinjavam se, nije me bilo par dana i sad vidim da je peticija pripremljena, samo imam problem da je "skinem" nece da mi otvori? | |
| Наслов: Re: Radjanje foruma i ideje Mon 06 Apr 2009, 01:45 | |
| Probaj da skines peticiju ali iz nekog drugog programa npr. MOZZILA . Ja sam sada probao iz opere i vidim da nece da otvoriprozor za skidanje, tako da preporucujem mozzilu, tu hoce 100% | |
| | | Petar Zaslužni član
Број порука : 337 Join date : 17.03.2009 Локација : Šabac
| Наслов: Re: Radjanje foruma i ideje Tue 07 Apr 2009, 16:02 | |
| | |
| | | sasha Član
Број порука : 216 Join date : 06.03.2009 Age : 32 Локација : Srbija
| Наслов: Re: Radjanje foruma i ideje Tue 07 Apr 2009, 16:37 | |
| jel;i bre pa neko neka postavi link da skinemo svi tu peticiju ja nigde ne mogu da je nadjem | |
| | | Milan Admin
| Наслов: Re: Radjanje foruma i ideje Tue 07 Apr 2009, 22:33 | |
| | |
| Наслов: Re: Radjanje foruma i ideje Wed 08 Apr 2009, 00:19 | |
| - Sasha ::
- jel;i bre pa neko neka postavi link da skinemo svi tu peticiju ja nigde ne mogu da je nadjem
Pa imas peticiju u topicu DOWNLOAD PETICIJE tamo imas i uputstvo za download. Samo koristi mozzilu za otvaranje, posto iz opere nesto blokira i nece da otvori. A sto se tice peticije i ja sam podelio liste za sakupljanje potpisa, i trebam proveriti koliko je prikupljeno potpisa. | |
| | | slavishab Član
Број порука : 293 Join date : 10.03.2009 Age : 49 Локација : Zajecar
| Наслов: Re: Radjanje foruma i ideje Sun 12 Apr 2009, 21:56 | |
| - dulevet87 ::
- Probaj da skines peticiju ali iz nekog drugog programa npr. MOZZILA . Ja sam sada probao iz opere i vidim da nece da otvoriprozor za skidanje, tako da preporucujem mozzilu, tu hoce 100%
Nece ni mozilla... | |
| Наслов: Re: Radjanje foruma i ideje Mon 13 Apr 2009, 04:55 | |
| Ne znam zasto zeza, ja sam sada pokusao par puta da skinem i hoce, mada nekad se desi da mora malo duze da se saceka dok se pojavi prozorcic za cuvanje, verovatno dok ucita fajl. Ali ko ne moze da skine neka posalje mail u privatnoj poruci pa cu mu poslati na mail. | |
| | | Zika Starosedeoc
Број порука : 1476 Join date : 07.03.2009 Age : 76 Локација : Kragujevac
| Наслов: Re: Radjanje foruma i ideje Tue 28 Apr 2009, 01:44 | |
| Brat rodjeni mi je u Nemackoj a i dosta drugara imam u Nemackoj svi su zaljubljenici u Pytice drze,cuvaju i uzgajaju ptice u Nemackoj.Ne slazem se sa misljenjem na forumu da je nemoguce preneti ptice preko granice.Mozda to vazi za dresirane zapadnjake za srbe ne.Takodje i drzanje ptica u Nemackoj je rigorozno regulisano i kontrolisano ali opet to ne vazi za srbe.Iako ce to mozda koristiti nekim strukturama,dacu samo jedan od primera prenosenja ptica preko granice naravno radi se o nekoliko komada zavicajnog materijala a ne o hiljadama ptica u hladnjaci a sto je posluzilo kao kvaran adut za progon vecine postenih pticara u Srbiji.Ispod prednjih sedista u automobilu koji prelazi granice prema Nemackoj nabaca se vise pari prljavih carapa,zguzvanih i nabacanih bez reda.Kada belotrepi svaba u svojstvu carinika dodje nakindjuren i sa belim rukavicama i otvodi vozilo radi kontrole osetice nepodnosljiv smrad vise dana nosenih carapa i nekim carapama ima i poneki stiglic za svoju dusu koji je pre stavljanja u carapu nozice i oba krila preko tela obmotani lepljivom trakom,a sto se tice carapa nesto se mora i pretrpeti krace vreme radi kasnijeg dugotrajnog uzitka.Ovo je jedna od starijih metoda sada su razradjene jos perfidnije metode za prenos ptica jer poznato je da nekoliko ptica uvek mozes preneti,naravno rizikujuci.Mom bratu prvi komsija je pakistanac,majka mu je na njegov izricit zahtev po sestri koja je posla u posetu poslala tri stiglica,jedan je inace kao poklon kod mog brata,vidite koliko je to hiljada milja,rizika a ipak su se prizemljili u Nemackoj zemlji strogih zakona.Pozdrav iz Sumadije............... | |
| | | Drle Član
Број порука : 180 Join date : 03.03.2009 Age : 71 Локација : SMEDEREVO
| Наслов: Re: Radjanje foruma i ideje Tue 28 Apr 2009, 09:34 | |
| | |
| | | alann Zaslužni član
Број порука : 609 Join date : 16.04.2009 Age : 51 Локација : Podgorica-Montenegro
| Наслов: Re: Radjanje foruma i ideje Thu 14 May 2009, 21:43 | |
| Lov je bio uvjek prisutan u svakom čovjeku pa što da ne lovimo to je izazov prirode. | |
| | | Milan Admin
| Наслов: STATUT....... Thu 18 Jun 2009, 21:50 | |
| Svako društvo ili organizacija gradjana mora da ima svoj statut. Šta bi po vama trebalo da bude obuhvaćeno statutom društva "Ptice faune evrope" ? Ukoliko neko od vas ima statut nekog društva neka postavi na ovoj temi da bi smo mogli da komentarišemo i analiziramo. | |
| | | Sponsored content
| Наслов: Re: Radjanje foruma i ideje | |
| |
| | | | Radjanje foruma i ideje | |
|
Similar topics | |
|
| Permissions in this forum: | Не можете одговорити на теме у овом форуму
| |
| |
| ŠTIGLIĆI NA PRODAJU | |
TENEBRIJE NA PRODAJU | |