PTICE PEVAČICE - FAUNE EVROPE

Forum za sve ljubitelje i odgajivače ptica pevačica-Štiglić, kanarinac, zimovka, cajzlić, konopljar, anifla, zelendur,kringl,bastard,krstokljun, slavuj, egzote,zebe, mekokljunci uzgoj, razmnožavanje, genetika, bolesti, lekovi, kavezi, volijere, pesma...
 
HomeHome  PortalPortal  GalleryGallery  ТражиТражи  Региструј сеРегиструј се  Приступи  
Тражи
 
 

Display results as :
 
Rechercher Advanced Search
TAKMIČENJA
 http://pticefauneevrope.forumsc.net/t2064-topic#34861  pticefauneevrope.forumsc.net
AKCIJA ŽIVOT JE MRVICA
AKCIJA ŽIVOT JE MRVICA
Latest topics
» CARDUELIS CHLORIS - SLIKE - VIDEO
Tue 08 May 2018, 00:15 by Toni Gorgiev

» CARDUELIS CARDUELIS x CARDUELIS CANNABINA
Mon 07 May 2018, 23:45 by Toni Gorgiev

» MOJE PTICE (CARDUELIS CANNABINA)
Mon 07 May 2018, 22:30 by Toni Gorgiev

» Prehrana stiglica od OKTOBRA DO MARTA
Wed 28 Mar 2018, 14:39 by sphone

» Uginuli kanarinci
Fri 09 Feb 2018, 12:36 by Duccyy

» Nepoznati bastard
Fri 09 Feb 2018, 01:45 by suljaga

»  Papagaji i zima
Sun 28 Jan 2018, 17:43 by Luka34

» UZGOJ KANARINACA
Mon 22 Jan 2018, 22:12 by tiktak87a

» Australijske zebe
Thu 30 Nov 2017, 02:38 by MilanNis

Извештај о извршеном обележавању младих излегнутих птица у сезони 2015.
Wed 29 Feb 2012, 17:05 by Milan
У складу са чланом 25. Став 4 и чланом и чланом 26. Правилника о условима држања, начину обележавања и евидентирања дивљих животиња у заточеништву (Службени гласник РС број 86/10) надлежном Министасртву је данас достављен …

[ Full reading ]
Comments: 4
Zbrinjavanje i odgoj mladih slavuja
Thu 29 May 2014, 14:19 by Milan
Danas 25.05.2014. godine su deca donela mladunce (najverovatnije slavuja) koje su pronasli u pokosenom grmlju. Krenula je odmah procedura zbrinjavanja i pokusaj da se ptice odrze u zivotu. I pored ogromnog iskustva u rucnom hranjenju ptica, prvi put se srecemo sa " mekokljuncima" tako da je svaka pomoc dobrodosla.

Comments: 0
OBAVEŠTENJE O ODRŽANOM SEMINARU ZA SUDIJE-INSTRUKTORE I OCENJIVAČE ZA PESMU ŠTIGLIĆA
Sat 29 Mar 2014, 09:17 by Milan
OBAVEŠTENJE
O ODRŽANOM SEMINARU ZA SUDIJE-INSTRUKTORE I OCENJIVAČE ZA PESMU ŠTIGLIĆA

      U Organizaciji Saveza Srbije za očuvanje I odgoj egzotičnih, divljih I zaštićenih životinja I udruženja “Ptice pevačice faune Evrope” za vikend je u  Pirotu održan prvi seminar  za sudije –instruktore I ocenjivače za pesmu štiglića “Balkanika”.
      Nakon donošenja …

[ Full reading ]
Comments: 0
RODOVNIK SAVEZA SRBIJE DEFINISAN ZAKONSKOM REGULATIVOM
Sat 22 Feb 2014, 00:03 by Milan
Poštovani kolege, odgajivači ptica čast nam je da Vas obavestimo da su naši sastanci sa nadležnim ministarstvima urodili plodom i da  je Rodovnik Saveza Srbije za očuvganje i odgoje egzotičnih , divljih i zaštićenih životinja nakon više od 3 godine zalaganja napokon i zvanično usvojen od nadležnih organa.
         Na ovaj način izdejstvovali smo da svi gradjani Srbije dobiju …

[ Full reading ]
Comments: 1
Dimenzija prstenova-alkica za obeležavanje ptica
Fri 03 Sep 2010, 14:28 by Milan
Прилог 2. Правилника о обележавању птица
Судијске организације Савеза Србије за очување и одгој егзоричних, дивљих и заштићених животиња “С.П.А.С.”

Димензије прстенова за обележавање птица и живине

2.00 mm Ružasta astrilda, …

[ Full reading ]
Comments: 1
UDRUŽENJE PTICE PEVAČICE FAUNE EVROPE
Sat 30 Apr 2011, 13:22 by Milan
Удружење за заштиту, одгој и проучавање птица певачица "ПТИЦЕ ПЕВАЧИЦЕ ФАУНЕ ЕВРОПЕ" јесте невладино, нестраначко и непрофитабилно удружење a циљевима из области заштите , проучавања и одгоја птица певачица …

[ Full reading ]
Comments: 51
OBAVEŠTENJE ALKICE ZA 2017 GODINU
Mon 16 Sep 2013, 00:52 by Milan
Pošto po važećim zakonima u Srbiji svaka ptica mora biti obeležena kako bi mogli da je držite, prodajete, menjate, transportujete ili javno izlažete Savez Srbije SPAS će izaći u susret svojim članovima i pomoći im u obeležavanju mladih ptica za 2017 godinu.

Obeležavanje ptica vršiće se u skladu sa zakonima Srbije i po evropskim standardima.
Cena obeležavanja jedne ptice ( …

[ Full reading ]
Comments: 1
Izdavanje RODOVNIKA za ptice izlegnute 2012. godine
Tue 22 Nov 2011, 13:42 by Milan
Obaveštenje

На основу члана 9. Правилника о обележавању птица Судисјке организације Савеза Србије за очување и одгој егзоричних, дивљих и заштићених животиња “ С.П.А.С. ” одгајивачи који су извршили набавку прстенова за …

[ Full reading ]
Comments: 3
ČLANARINA za 2015 godinu
Fri 04 Jan 2013, 13:14 by Milan
Obaveštavamo naše članove da ŽR udruženja 150-20068-74 više nije aktivan i da je na snazi novi ŽR 220-131917-04 za uplatu članarine

Članarina za 2015 godinu je 50 dinara mesečno  a plaća se na godišnjem nivou u iznosu od 600 dinara do 01.03.2015 a nakon tog datuma je 1000 dinara, nakon uplate članarine, overenu uplatnicu i pristupnicu šaljete na adresu UDRUŽENJE PTICE PEVAČICE …

[ Full reading ]
Comments: 1
KAKO POSTATI ČLAN UDRUŽENJA
Fri 04 Jan 2013, 12:23 by Milan
Svako ko se slaže sa ciljevima PPFE može postati član udruženja bez obzira gde se nalazi pošto udruženje deluje na prostoru cele Srbije. Dovoljno je da samo popunite pristupnicu i uplatite članarinu Od strane udruženja osmišljene su neke olakšice za sve vas tako da će te o svim aktivnostima udruženja biti odmah obavešteni preko ovog foruma u temama predvidjenim za to, članovi …

[ Full reading ]
Comments: 0
Prijatelji foruma
 pticefauneevrope.forumsc.net  Serbian Biodiversity Portal
Moj ljubimac
Piroćanka Zoo Park KOKI!

Share | 
 

 Parenje i uzgoj štiglića

Go down 
Иди на страну : Previous  1 ... 20 ... 37, 38, 39, 40  Next
АуторПорука
Furla
Starosedeoc
Starosedeoc
avatar

Број порука : 1470
Join date : 18.07.2009
Age : 40

ПорукаНаслов: Re: Parenje i uzgoj štiglića   Wed 03 Aug 2011, 12:59

Uzimati jaja ili ne?

Događa se da ženka čim je položila prvo jaje u gnezdu više ne napušta gnezdo. Ili to čini retko i kratko se zadržava van gnezda. Rezultat toga je da razvoj mladunca u jajima ne bude vremenski ujednačen. Posledica toga je da se mladunci ne izlegu istog dana. Naravno da je mladunac koji se prvi izlegao najkrupniji a poslednji najsitniji.
Da ne bi došlo do takve situacije odgajivač uzima svako položeno jaje i zamenjuje ga veštačkim. Posle položenog, najčešće četvrtog jajeta vraća u gnezdo prirodna jaja kako bi razvoj mladunaca tekao istovremeno pa samim tim i ravnomerno. Ta praksa je ustaljena kod odgoja kanarinaca i često se primenjije u odgoju Štiglića. Rezultat takvog ponašanja odgajivača Štiglića stvoriće veliki problem i njemu i Štiglićima u reprodukciji. Kanarinac je Kanarinac a Štiglić je Štiglić. Ustaljena praksa koja se primenjuje u odgajanju Kanarinaca već vekovima ne može se automatski primenjivati u odgoju Štiglića. Odgajivači Štiglića zaborave da rade sa nedomestifikovanim pticama. Ako se sklanjaju jaja ženki, kako bi se pri izleganju dobili mladunci jednake veličine, u odgoju Štiglića takav postupak odgajivača deće najčešće loš rezultat. Često uopšte neće biti ni jednog mladog Štiglića. Zašto? Ako odgajvač otera ženku sa prvog jajeta koje je snela da bi ga zamenio veštačkim, taj postupak će ponoviti još četiri puta. Instinkt će vraćati ženku u gnezdo posle svakog uznemiravanja od strane odgajivača. Prvi, drugi, treći i verovatno je da se četvrtog puta neće ni vratiti u gnezdu i leći na jaja jer je previše uznemiravana. U želji da ima puno gnezdo jednakih mladunaca po veličini, odgajivač neće imati ni jedno. Veliko je pitanje da li će tako uznemiravana ženka uopšte da se ohrabri da u toku te sezone napravi novo gnezdo. Ako i pored svega odgajivač ima sreće da ženka legne na jajima logično je očekivati da napusti gnezdo čim ugleda odgajivača. To će se događati svakodnevno, više puta. Proces razvoja mladunaca u jajima će biti poremećen do te mere da je uginuće mladunaca u jajima sasvim izvestano. Može se dogoditi da svi mladuncu uginu u procesu inkubacije. Ako se neko mlado izleži, njegov život je ugrožen jer će ženka i dalje napustati gnezdo čim ugleda odgajivača.
Ne uznemiravajte ženku koja je u gnezdu kako god da je legla i kad god da je legla. Jednostavno ne obraćajte pažnju na gnezdo i ponašajte se kao da ne vidite ni gnezdo ni ženku kada ste u njegovoj blizini. Jedanput u toku inkubacije izvršite inspekciju gnezda. I to može biti nepotrebno ako zabeležite datum kada je ženka legla u gnezdo jer će te na osnovu toga približno odrediti datum izleganja mladunaca.
Idealno je da prvi put podignete ženku iz gnezda kada prstenijete mladunce. Tada možete uočiti da nisu svi mladunci jednake veličine. To neće predstavljati nikakav problem ako su Štiglići dobri roditelji (što je načešće) i ako ste vredan i dobar orgajivač (što nije najčešće)
Odgajanje Štiglića je prilično zahtevan posao. Potrebno je vreme koje je neophodno posvetiti pticama, znanje, strpljenje i trud, da se priplodnim parovima obezbedi doboljno kvalitetne prirodne hrane. Potrebni su odgovarajući prostorni uslovi i određena materijalna ulaganja. Mada je odgoj Štiglića lekši od odoja mnogih drugih ptica pevačica, komplikovaniji je i teži od odgoja Kanarinaca.
Mladunci nejednake veličine sreću se i u gnezdima koja su u prirodi. Ta pojava ne zavisi samo i isključivo od toga da li ženka odmah legne i ne napušta gnezdo po polaganju prvog jajeta. To je puno kompleksnija pojava uslovljena od strane više različitih faktora.
Na sledećoj slici je dokaz za predhodnu priču:

Mladunci su različite veličine. Slikani su pre nekoliko dana i danas. Bez obzira na razliku u veličini svi solidno napreduju. Čak i najsitniji mladunac. Ovakvih gnezda sa razlišitom veličinom mladih je bilo nekoliko ove godine. Svi mladunci su srećno napustili gnezdo.
Ubrzo po napuštanju gnezda, čim prolete ne može se uočiti koje mlado je bilo najkrupnije a koje najsitnije u gnezdu:

Назад на врх Go down
carduel
Član
Član
avatar

Број порука : 293
Join date : 03.05.2011
Age : 44
Локација : Ljubuški

ПорукаНаслов: Re: Parenje i uzgoj štiglića   Wed 03 Aug 2011, 16:42

mića ::
Uzimati jaja ili ne?

Događa se da ženka čim je položila prvo jaje u gnezdu više ne napušta gnezdo. Ili to čini retko i kratko se zadržava van gnezda. Rezultat toga je da razvoj mladunca u jajima ne bude vremenski ujednačen. Posledica toga je da se mladunci ne izlegu istog dana. Naravno da je mladunac koji se prvi izlegao najkrupniji a poslednji najsitniji.
Da ne bi došlo do takve situacije odgajivač uzima svako položeno jaje i zamenjuje ga veštačkim. Posle položenog, najčešće četvrtog jajeta vraća u gnezdo prirodna jaja kako bi razvoj mladunaca tekao istovremeno pa samim tim i ravnomerno. Ta praksa je ustaljena kod odgoja kanarinaca i često se primenjije u odgoju Štiglića. Rezultat takvog ponašanja odgajivača Štiglića stvoriće veliki problem i njemu i Štiglićima u reprodukciji. Kanarinac je Kanarinac a Štiglić je Štiglić. Ustaljena praksa koja se primenjuje u odgajanju Kanarinaca već vekovima ne može se automatski primenjivati u odgoju Štiglića. Odgajivači Štiglića zaborave da rade sa nedomestifikovanim pticama. Ako se sklanjaju jaja ženki, kako bi se pri izleganju dobili mladunci jednake veličine, u odgoju Štiglića takav postupak odgajivača deće najčešće loš rezultat. Često uopšte neće biti ni jednog mladog Štiglića. Zašto? Ako odgajvač otera ženku sa prvog jajeta koje je snela da bi ga zamenio veštačkim, taj postupak će ponoviti još četiri puta. Instinkt će vraćati ženku u gnezdo posle svakog uznemiravanja od strane odgajivača. Prvi, drugi, treći i verovatno je da se četvrtog puta neće ni vratiti u gnezdu i leći na jaja jer je previše uznemiravana. U želji da ima puno gnezdo jednakih mladunaca po veličini, odgajivač neće imati ni jedno. Veliko je pitanje da li će tako uznemiravana ženka uopšte da se ohrabri da u toku te sezone napravi novo gnezdo. Ako i pored svega odgajivač ima sreće da ženka legne na jajima logično je očekivati da napusti gnezdo čim ugleda odgajivača. To će se događati svakodnevno, više puta. Proces razvoja mladunaca u jajima će biti poremećen do te mere da je uginuće mladunaca u jajima sasvim izvestano. Može se dogoditi da svi mladuncu uginu u procesu inkubacije. Ako se neko mlado izleži, njegov život je ugrožen jer će ženka i dalje napustati gnezdo čim ugleda odgajivača.
Ne uznemiravajte ženku koja je u gnezdu kako god da je legla i kad god da je legla. Jednostavno ne obraćajte pažnju na gnezdo i ponašajte se kao da ne vidite ni gnezdo ni ženku kada ste u njegovoj blizini. Jedanput u toku inkubacije izvršite inspekciju gnezda. I to može biti nepotrebno ako zabeležite datum kada je ženka legla u gnezdo jer će te na osnovu toga približno odrediti datum izleganja mladunaca.
Idealno je da prvi put podignete ženku iz gnezda kada prstenijete mladunce. Tada možete uočiti da nisu svi mladunci jednake veličine. To neće predstavljati nikakav problem ako su Štiglići dobri roditelji (što je načešće) i ako ste vredan i dobar orgajivač (što nije najčešće)
Odgajanje Štiglića je prilično zahtevan posao. Potrebno je vreme koje je neophodno posvetiti pticama, znanje, strpljenje i trud, da se priplodnim parovima obezbedi doboljno kvalitetne prirodne hrane. Potrebni su odgovarajući prostorni uslovi i određena materijalna ulaganja. Mada je odgoj Štiglića lekši od odoja mnogih drugih ptica pevačica, komplikovaniji je i teži od odgoja Kanarinaca.
Mladunci nejednake veličine sreću se i u gnezdima koja su u prirodi. Ta pojava ne zavisi samo i isključivo od toga da li ženka odmah legne i ne napušta gnezdo po polaganju prvog jajeta. To je puno kompleksnija pojava uslovljena od strane više različitih faktora.
Ubrzo po napuštanju gnezda, čim prolete ne može se uočiti koje mlado je bilo najkrupnije a koje najsitnije u gnezdu:


Mića, lijepo napisano! Slažem se sa svime i trebalo bi se toga držati u praksi. Moja su iskustva malo drugačija u uzgoju štiglića i primjenjujem metodu uzimanja jaja i zamjenom sa vještačkim. Za sada pošto radim s malim brojem parova ne može se uzeti kao neko mjerilo da li uzeti ili ne. Nisam imao problema sa ženkama oko toga da li će poslije zaleći ili ne. Svako jutro kad ženka snese jaje, pratim da sama ustane i onda lagano uzimam jaje a plastično ostaje do snešenog četvrtog i onda vraćam tri uzeta a plastično vadim iz gnijezda. Poslije toga ništa ne diram do dana prstenovanja mladih. Znači kad ona sama napusti gnijezdo onda ja djelujem i nikako drugačije. Nema tu sile, sve laganini.

To bi nekako ovako izgledalo:

Pozdrav
Назад на врх Go down
http://www.carduel.com
Furla
Starosedeoc
Starosedeoc
avatar

Број порука : 1470
Join date : 18.07.2009
Age : 40

ПорукаНаслов: Re: Parenje i uzgoj štiglića   Wed 03 Aug 2011, 19:49

Re: carduel
Rad sa malim jatom ima svojih prednosti. Odgajivač sve može da primeti i da odreaguje na vreme. U velikim jatima je to nemoguće. Dopada mi se Tvoj pristup pticama i metod rada. Sa pticama treba postupati pažljivo i nežno. Kao i sa ženama. I biće uspeha: cheers Very Happy cheers Very Happy cheers
Veza između odgajivača i ptica je dvosmerna. Odgajivač treba da prilagodi ptice sebi, svojim mogućnostima i ciljevima. Ali da bi imao uspeha mora da se delimično prilagodi pticama, poštujući njihove osobine, navike evolucijom stečene i želje. Pažljivo izbalansiran kompromis je put do uspeha.

Назад на врх Go down
carduel
Član
Član
avatar

Број порука : 293
Join date : 03.05.2011
Age : 44
Локација : Ljubuški

ПорукаНаслов: Re: Parenje i uzgoj štiglića   Thu 04 Aug 2011, 20:58

mića ::
Re: carduel
Sa pticama treba postupati pažljivo i nežno. Kao i sa ženama. I biće uspeha: cheers Very Happy cheers Very Happy cheers

E vala majstore, baš me nasmija! Ima dosta sličnosti ali žene više vole grubijane! Very Happy cheers Very Happy cheers
Назад на врх Go down
http://www.carduel.com
carduel
Član
Član
avatar

Број порука : 293
Join date : 03.05.2011
Age : 44
Локација : Ljubuški

ПорукаНаслов: Re: Parenje i uzgoj štiglića   Sat 06 Aug 2011, 15:51

Evo malo sličica iz prirode i iz moje volijere... Very Happy

Назад на врх Go down
http://www.carduel.com
Furla
Starosedeoc
Starosedeoc
avatar

Број порука : 1470
Join date : 18.07.2009
Age : 40

ПорукаНаслов: Re: Parenje i uzgoj štiglića   Sun 07 Aug 2011, 01:18

Re:carduel
Odlične fotografije. cheers
Mladi Štiglići u intenzivnom mitarenju:
Назад на врх Go down
Furla
Starosedeoc
Starosedeoc
avatar

Број порука : 1470
Join date : 18.07.2009
Age : 40

ПорукаНаслов: Re: Parenje i uzgoj štiglića   Sun 07 Aug 2011, 22:44

Ovogodišnja sezona odgoja Štiglića se bliži kraju. Stare ptice pokaziju prve znake mitarenja. A ja prve znake umora. Pri pregledu ptičarnika našao sam četiri gnezda. U jednom su četiri mlada pred izletanjem iz gnezda i njih nisam slikao.

Ovo je poslednje gnezdo sa jajima ove sezone.

Mladunci koj su se juče ispilili. Imam utisak da su se sva četi mlada juče izlegla.

Na gornjoj slici su mladi koje sam danas prstenovao. Dva su dobila alkice a treće je suviše sitno. Potrošio sam sve zalihe alkica koje sam imao. Ove poslednje mladunce prstenujem alkicama 2,5 mm koje nisu namenjene Štiglićima.
Sezona je bila duga i naporna. Prvi mladunci izlegli su se u Aprilu. Jedva čekam da se sezona završi. U odgoju Štiglića postoji jedna tajna. Ta tajna je rad, rad, rad i rad. Nema uspeha bez velikog rada.
Назад на врх Go down
Zokbok988
Član
Član


Број порука : 240
Join date : 05.01.2010

ПорукаНаслов: Re: Parenje i uzgoj štiglića   Mon 08 Aug 2011, 00:16

Tako je Mico, ljudi jednostavno nemaju toliko vremena da posvete pticama. Kada imas mlade stiglice, hranjenje je kao kod bebe na 1,2 sata moras menjati jajcanu i zelenu hranu, takodje vodu za pice.
Ptice pocinju sa svojim radom cim izadje sunce ,a to je u ovom periodu negde oko 5:00 a bilo je dana kada je svitalo i u 4:30 pa nase prvo hranjenje u 7,8 sati za njih znaci 3 sata bez hrane sto moze uticati na napredak mladunaca. Nadjite nacin da nahranite ptice predvece hranom koja je sveza i ujutru da dok imaju cime da hrane mladunce u zoru.
Na poslednjej slici se vec vidi po izmetu na rubu kaveza da zenka prestala da cisti gnezdo od izmeta. Mozes slobodno alkirati to mlado pile jer zenka nece skinuti alkicu. A i po mom vidjenju ovo pile ima sigurno punih 5 dana.
Назад на врх Go down
zoranV
Član
Član
avatar

Број порука : 73
Join date : 20.06.2010
Локација : Poreč

ПорукаНаслов: Re: Parenje i uzgoj štiglića   Mon 08 Aug 2011, 09:24

Zokbok988 ::
Tako je Mico, ljudi jednostavno nemaju toliko vremena da posvete pticama. Kada imas mlade stiglice, hranjenje je kao kod bebe na 1,2 sata moras menjati jajcanu i zelenu hranu, takodje vodu za pice.
Ptice pocinju sa svojim radom cim izadje sunce ,a to je u ovom periodu negde oko 5:00 a bilo je dana kada je svitalo i u 4:30 pa nase prvo hranjenje u 7,8 sati za njih znaci 3 sata bez hrane sto moze uticati na napredak mladunaca. Nadjite nacin da nahranite ptice predvece hranom koja je sveza i ujutru da dok imaju cime da hrane mladunce u zoru.
Na poslednjej slici se vec vidi po izmetu na rubu kaveza da zenka prestala da cisti gnezdo od izmeta. Mozes slobodno alkirati to mlado pile jer zenka nece skinuti alkicu. A i po mom vidjenju ovo pile ima sigurno punih 5 dana.


Slažem se sa tobom u potpunosti,osim u jednom Very Happy : ovi mladi imaju 7 dana- garant Question Question Very Happy
Назад на врх Go down
Zokbok988
Član
Član


Број порука : 240
Join date : 05.01.2010

ПорукаНаслов: Re: Parenje i uzgoj štiglića   Mon 08 Aug 2011, 12:44

Ja mislim na mlado koje je najsitnije. Ovi stari 7,8 dana, ne znam kako uspeva da ih prstenuje 2.5 mm alkicom.
Назад на врх Go down
todic86
Posetilac
Posetilac
avatar

Број порука : 17
Join date : 12.05.2011
Age : 32
Локација : Sremska Mitrovica

ПорукаНаслов: problem   Mon 08 Aug 2011, 17:02

Pre oko 20 dana dobio sam prinove 3 zebice koje drzim u svojoj volijeri ali sam pre nekoliko primetio da su ptici imaju jako redak izmet odnosno jedan ptic je izasao iz gnezda i ne moze da stoji na nogama bespomicno lezi na trbuhu. Moze li mi neko reci o cemu se radi i da li je neko imao slican problem. Hranim ih standardnom hranom za zebe a ponekad ubacim smesu kuvanog jajeta prezli i keksa
Назад на врх Go down
zoranV
Član
Član
avatar

Број порука : 73
Join date : 20.06.2010
Локација : Poreč

ПорукаНаслов: Re: Parenje i uzgoj štiglića   Mon 08 Aug 2011, 17:15

Zokbok988 ::
Ja mislim na mlado koje je najsitnije. Ovi stari 7,8 dana, ne znam kako uspeva da ih prstenuje 2.5 mm alkicom.
Evo jedan kratki snimak od jučer,samo što sam ja mislio da je jučer bio 9.08,ali sam se zajjj... za dva dana,jučer je bio 07.08.2011

<object style="height: 390px; width: 640px"><param name="movie" value="https://www.youtube.com/v/7SAeXATO3Xc?version=3"><param name="allowFullScreen" value="true"><param name="allowScriptAccess" value="always"><embed src="https://www.youtube.com/v/7SAeXATO3Xc?version=3" type="application/x-shockwave-flash" allowfullscreen="true" allowScriptAccess="always" width="640" height="390"></object>
Назад на врх Go down
zoranV
Član
Član
avatar

Број порука : 73
Join date : 20.06.2010
Локација : Poreč

ПорукаНаслов: Re: Parenje i uzgoj štiglića   Mon 08 Aug 2011, 17:16

Zokbok988 ::
Ja mislim na mlado koje je najsitnije. Ovi stari 7,8 dana, ne znam kako uspeva da ih prstenuje 2.5 mm alkicom.
Evo jedan kratki snimak od jučer,samo što sam ja mislio da je jučer bio 9.08,ali sam se zajjj... za dva dana,jučer je bio 07.08.2011
<object style="height: 390px; width: 640px"><param name="movie" value="https://www.youtube.com/v/7SAeXATO3Xc?version=3"><param name="allowFullScreen" value="true"><param name="allowScriptAccess" value="always"><embed src="https://www.youtube.com/v/7SAeXATO3Xc?version=3" type="application/x-shockwave-flash" allowfullscreen="true" allowScriptAccess="always" width="640" height="390"></object>
Назад на врх Go down
zoranV
Član
Član
avatar

Број порука : 73
Join date : 20.06.2010
Локација : Poreč

ПорукаНаслов: Re: Parenje i uzgoj štiglića   Mon 08 Aug 2011, 17:16

malo me zeza
Назад на врх Go down
zoranV
Član
Član
avatar

Број порука : 73
Join date : 20.06.2010
Локација : Poreč

ПорукаНаслов: Re: Parenje i uzgoj štiglića   Mon 08 Aug 2011, 17:17

a
Назад на врх Go down
zoranV
Član
Član
avatar

Број порука : 73
Join date : 20.06.2010
Локација : Poreč

ПорукаНаслов: Re: Parenje i uzgoj štiglića   Mon 08 Aug 2011, 17:17

sad će video
Назад на врх Go down
zoranV
Član
Član
avatar

Број порука : 73
Join date : 20.06.2010
Локација : Poreč

ПорукаНаслов: Re: Parenje i uzgoj štiglića   Mon 08 Aug 2011, 17:19

<object style="height: 390px; width: 640px"><param name="movie" value="https://www.youtube.com/v/7SAeXATO3Xc?version=3"><param name="allowFullScreen" value="true"><param name="allowScriptAccess" value="always"><embed src="https://www.youtube.com/v/7SAeXATO3Xc?version=3" type="application/x-shockwave-flash" allowfullscreen="true" allowScriptAccess="always" width="640" height="390"></object>
Назад на врх Go down
mostarac b12
Posetilac
Posetilac


Број порука : 9
Join date : 30.03.2011
Age : 42
Локација : Njemacka / Frankfurt

ПорукаНаслов: Re: Parenje i uzgoj štiglića   Mon 08 Aug 2011, 19:02

pozz svima! prvi put uparivam stiglice 11.07 sam vidjeo u ranu zoru ptice kako se pare, a 15. 07 sam otisao na odmor .komsinica mije ptice pazila ,preracunosam dobro kad dodjem da ce jaja biti ,i nasao san 4 kom .Sad me zanima koliko traje dok se mladi ne izlegu.
Назад на врх Go down
Furla
Starosedeoc
Starosedeoc
avatar

Број порука : 1470
Join date : 18.07.2009
Age : 40

ПорукаНаслов: Re: Parenje i uzgoj štiglića   Mon 08 Aug 2011, 19:23

mostarac b12 ::
pozz svima! prvi put uparivam stiglice 11.07 sam vidjeo u ranu zoru ptice kako se pare, a 15. 07 sam otisao na odmor .komsinica mije ptice pazila ,preracunosam dobro kad dodjem da ce jaja biti ,i nasao san 4 kom .Sad me zanima koliko traje dok se mladi ne izlegu.
11-14 dana. Od mnogih faktora zavisi kada će se mladi izleći. Ali to je uvek u tom rasponu. S obzirom da ne znaš dan kada se ženka nalegla ovaj podatat u Tvom sličaju nema praktičnu vrednost. Proveri dali su plodna. Rasvetljavanjem. Ima na forumu, neko je pisao o tome. Ili jednostavno budi strpljiv i sačekaj.
Назад на врх Go down
zoranV
Član
Član
avatar

Број порука : 73
Join date : 20.06.2010
Локација : Poreč

ПорукаНаслов: Re: Parenje i uzgoj štiglića   Mon 08 Aug 2011, 23:53

napokon sam uspio Very Happy Very Happy cheers

P.S. Zeznuo sam se za datum,jučer sam ovo snimao i to je 07.08.2011 Embarassed Embarassed Embarassed


https://www.youtube.com/watch?v=7SAeXATO3Xc&feature=player_detailpage
Назад на врх Go down
Milan
Admin
Admin
avatar

Број порука : 4604
Join date : 03.03.2009
Age : 42
Локација : Pirot

ПорукаНаслов: Re: Parenje i uzgoj štiglića   Tue 09 Aug 2011, 17:09

Svaka čast, odličan video.

_________________
Treba samo biti uporan!
Назад на врх Go down
Mica Vasic
Zaslužni član
Zaslužni član
avatar

Број порука : 306
Join date : 05.01.2010
Age : 47
Локација : Aleksinac

ПорукаНаслов: Re: Parenje i uzgoj štiglića   Tue 09 Aug 2011, 17:49


I ovo je snimljeno pre neki dan, u Aleksincu gradicu ...

Назад на врх Go down
Milan
Admin
Admin
avatar

Број порука : 4604
Join date : 03.03.2009
Age : 42
Локација : Pirot

ПорукаНаслов: Re: Parenje i uzgoj štiglića   Tue 09 Aug 2011, 22:31

Petarda!!!! Puno gnezdo, svaka čast Smile

_________________
Treba samo biti uporan!
Назад на врх Go down
Furla
Starosedeoc
Starosedeoc
avatar

Број порука : 1470
Join date : 18.07.2009
Age : 40

ПорукаНаслов: Re: Parenje i uzgoj štiglića   Wed 10 Aug 2011, 09:27

Pet mladunca u gnezdu u kavezu parilici nije česta pojava. Naprotiv. Ali ovo je dokaz kako je i to moguće. Ako pojedici mogu da imaju takve rezultate zašto ne bi mogli i ostali Question
U svakom slučaju ovakvi prizori ohrabruju i podstiču ostale odgajivače da se trude ne bi li postigli ovakav rezultat.
Uspeh svakog odgajivača Štiglića je uspeh svih odgajivača Štiglića kod nas. Što je više izleženih mladunaca u sezoni to je put ka domestifikaciji brži. Selekciju/selekcije je uvek lakše raditi iz mase nego iz malog broja izleženih mladunaca.
Ako u sezoni imamo 200 odgajivača koji odgaje u proseku po 10 Štiglića, to predstavlja ozbiljan broj ptica za solidnu selekciju.
Očekujem da sledeće sezone ovakvih klipova kao kod Miće Vasića bude daleko više na Forumu. Nema razloga da ne bude. O odgoju Štiglića svi forumaši imaju veliko znanje. Prema tome samo više truda i eto rezultata.
Nije neophodno da se neko zove Mića da bi imao uspeha u odgoju Štiglića Laughing Laughing Laughing
Назад на врх Go down
pedjacure
Član
Član


Број порука : 153
Join date : 04.02.2011
Age : 42
Локација : Nis

ПорукаНаслов: Re: Parenje i uzgoj štiglića   Wed 10 Aug 2011, 12:40

gospodine mico molim za jedan vas komentar, u volijeri imam samo divlje ptive, nekoligo stiglica sa jednom zenkom koju ove godine nisam uspeo da uparim sa nijednim od tri muzjaka u volijeri kasno sam poceo ili jadnostavno ne umem. tu su i jedan muzjak stancera i jedan cajzlic a oni se ponasaju kao da su par jedan drugog ljube kljunovima dok jedan stalno mase krilima pas kao pravi par. kako to objasniti. pozdrav svima i pravo je uzivanje gledati vase slike na forumu kao slike drugih odgajivaca e kada bi ja mogo bar stoti deo od toga! study
Назад на врх Go down
Sponsored content
ПорукаНаслов: Re: Parenje i uzgoj štiglića   

Назад на врх Go down
 
Parenje i uzgoj štiglića
Назад на врх 
Страна 38 of 40Иди на страну : Previous  1 ... 20 ... 37, 38, 39, 40  Next

Permissions in this forum:Не можете одговорити на теме у овом форуму
PTICE PEVAČICE - FAUNE EVROPE :: PTICE PEVAČICE :: ŠTIGLIĆ ( Carduelis Carduelis)-
Скочи на: