PTICE PEVAČICE - FAUNE EVROPE - Portal


Forum za sve ljubitelje i odgajivače ptica pevačica-Štiglić, kanarinac, zimovka, cajzlić, konopljar, anifla, zelendur,kringl,bastard,krstokljun, slavuj, egzote,zebe, mekokljunci uzgoj, razmnožavanje, genetika, bolesti, lekovi, kavezi, volijere, pesma...
 
HomeHome  PortalPortal  GalleryGallery  ТражиТражи  Региструј сеРегиструј се  Приступи  

Тражи
 
 

Display results as :
 
Rechercher Advanced Search
Latest topics
» meni nepoznata ptica
Tue 05 Jun 2018, 12:09 by sashaas

» CARDUELIS CHLORIS - SLIKE - VIDEO
Tue 08 May 2018, 00:15 by Toni Gorgiev

» CARDUELIS CARDUELIS x CARDUELIS CANNABINA
Mon 07 May 2018, 23:45 by Toni Gorgiev

» MOJE PTICE (CARDUELIS CANNABINA)
Mon 07 May 2018, 22:30 by Toni Gorgiev

» Prehrana stiglica od OKTOBRA DO MARTA
Wed 28 Mar 2018, 14:39 by sphone

» Uginuli kanarinci
Fri 09 Feb 2018, 12:36 by Duccyy

» Nepoznati bastard
Fri 09 Feb 2018, 01:45 by suljaga

»  Papagaji i zima
Sun 28 Jan 2018, 17:43 by Luka34

» UZGOJ KANARINACA
Mon 22 Jan 2018, 22:12 by tiktak87a

Affiliates
free forum

UDRUŽENJE PTICE PEVAČICE FAUNE EVROPE
Sat 30 Apr 2011, 13:22 by Milan
Удружење за заштиту, одгој и проучавање птица певачица "ПТИЦЕ ПЕВАЧИЦЕ ФАУНЕ ЕВРОПЕ" јесте невладино, нестраначко и непрофитабилно удружење a циљевима из области заштите , проучавања и одгоја птица певачица фауне Европе које делује на територији целе Србије . Основано је 27.11.2009. године а уредно је пријављено у регистар удружења под бројем БУ бр. 1503/09 надлежним институтицијама 14.01.2010. године којом приликом су одобрени циљеви и Статут удружења и додељен је матични број 28003765 И ПИБ 106434556. Отворен је рачун код “Credy banke” број рачуна је 150-20068-74. Удружење је уредно пријављено и у Министарству животне средине и просторног планирања са чије стране је извршена контола документације и установљено да делујемо у складу са законом ( записник бр. 353-501-286/2010-04) те смо у току 2010 године учествовали у акцијама министарства које се тичу заштите, проучавања и одгоја птица.

У сврху остваривања циљева прописаних статутом делује на подручју целе Србије и тренутно има центре у неколико градова и сем одгајивача птица певачица фауне европе, канаринаца и хибрида у својим редовима окупља и љубитеље птица , лица која се баве заштитом и проучавањем птица као и друга лица која се проналазе у циљевима удружења.
Циљеви удружења су замишљени да прате законе и трендове и смернице Европске Уније и организација које се баве заштитом и проучавањем птица. Наша идеја водиља је да свако ко се бави одгојем птица мора да се бави и њиховом заштитом, што посебно важи за одгајиваче заштићених врста које су нам интересна група. Разним спроведеним анкетама и истраживањима на терену установили смо да је огроман број узгајивача ППФЕ ( дивљих птица), а да је веома мали број активано у неком друштву у Србији, као и да постоје читаве регије у Србији у којима уопште нема регистрованих друштва птичара. Из тог разлога тежимо да што више људи, у складу са законом и тенденцијама ЕУ уведемо у легалне токове, да им пружимо помоћ око одгоја, заштите и едукације.
Циљеви удружења су : Легализација одгоја птица певачица фауне Европе у Србији; Популаризација одгоја птица певачица фауне Европе, канаринаца и хибрида, подизање свести код деце и грађана кроз разне едукације, трибине и ТВ емисије ради добробити птица и побољшања односа људи према птицама певачицама; Решавање проблема птица певачица на територији целе Србије, заштита хранилишта, станишта и места где се птице гнезде у периоду размножавања, збрињавање повређених дивљих птица и сирочади, њихово лечење И враћање у природу; Отварање прихватилишта за птице певачице, едукација чланова у циљу заштите И проучавања птица; Едукација свих заинтересованих грађана о одгоју, заштити и добробити птица; Организовање изложби (сајмова) и такмичења ради промовисања циљева Удружења на непрофитабилној основи; Покретање развојних иницијатива и пројеката развоја; Заједничко набављање и коришћење репроматерјала и опреме; Заједничко набављање расних примерака за потребе чланова Удружења и заједнички рад на побољшању расног састава; Успешније организовање одгоја, организовано наступање на тржишту; Организовање, наступање И остваривање својих права у односу на државне и друге органе и организације у складу са законом; Сарадња са институцијама, стручним удружењима и другим организацијама у земљи и иностранству који се баве одгојем птица и проблемима везаних за њих.

На оснивачкој скупштини удружења за председника Удружења изабран је Милан Младеновић из Пирота за потпредседника Саша Радовановић из Краљева.

Управни одбор удружења чине следећи чланови:
1. Председник УО-Милан Младеновић из Пирота,
2. Подтпреседник УО- Саша Радовановић из Краљева,
3. Члан УО- Саша Јовановић из Пирота
4. Члан УО- Милосављевић Предраг из Крагујевца
5. Члан УО- Стојановић Мирослав из Крушевца

Надзорни одбор удружења чине следећи чланови:
1.Јовановић Бојан из Пирота
2.Миловановић Владан из Крагујевца

Представници удружења:
1. Цветковић Александар из Лесковца
2. Божиновић Славиша из Зајечара
3. Берки Золтан из Вршца
4. Нешић Мића из Свилајнца
5. Јанковић Милорад из Љубовије
6. Поповић Маринко из Бања Луке
7. Николић Алан из Подгорице


Comments: 51
Statistics
Имамо 3122 регистрованих корисника
Нај новији регистровани члан је Duccyy

Наши корисници су послали укупно 34587 чланака in 1596 subjects
форум
Ко је тренутно на форуму?
Укупно су 4 корисника на форуму :: 0 Регистрованих, 0 Скривених и 4 Госта :: 2 Bots

Нема

Највише корисника на форуму икад било је 97 Дана Tue 14 Jan 2014, 22:41